
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2007 yılında mezun oldum. Mezuniyetime yakın sorduğum, ‘empati gerçekten var mıdır yok bir şehir efsanesi midir?’ sorusu beni fizyoloji alanında staja ve sinirbilimde yüksek lisansa yönlendirdi.
2007 sonbaharda hem çalışmaya hem de Dokuz Eylül Üniversitesi Klinik Sinirbilim Bölümü’nde tezli yüksek lisans yapmaya başladım. 2010 Yılında yüksek lisanstan Bipolar bozukluk tanılı hastaların yakınlarındaki bilişsel işlevleri değerlendiren bir tezle mezun oldum.
2011 sonbaharda ise Umut Psikodrama Enstitüsü’nde psikodrama eğitimine başladım. Çünkü asıl isteğim psikoterapist olmaktı. Empatiyi mümkün kılan sinir sistemimizin fizyolojisini yüksek lisansta öğrendim ama neye benzediğini psikodrama grubumda yaşadım.
2012 Yılında ayrıca EMDR Terapisi eğitimini aldım ve uygulamaya başladım. Travma İyileştirme Grubu’nun bir üyesi olarak afet ve kazalarda gönüllü terapist olarak çalıştım.
2015’te Psikodrama eğitimimin ilk aşamasını tamamladım, Psikodrama Grup Yönetici Yardımcısı olarak bu alanda çalışmaya başladım. İlk olarak Psikiyatrist/Psikodramatist Olga Gökbulut yöneticiliğinde Manisa Kadın Konukevi’ndeki bir grupta yardımcı yönetici olarak çalıştım. Kendisiyle daha sonraki 4 yıl boyunca Akhisar Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde kaybı bozuklukları tanılı hastalarla ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde hasta yakınlarıyla psikodrama grupları yaptık.
2012-2015 Yılları arasında Konak Halk Eğitim Merkezi Aile Danışmanlığı ve Byron Norton Deneyimsel Oyun Terapi Giriş eğitimlerini de tamamladım.
2015’te Six Seconds’ın Dubai’deki Duygusal Zeka Eğitmenliği Eğitimi’ne katıldım. O dönemde Anadolu Otizm Vakfı Nermin – Osman Akça Eğitim Merkezi’nde ve İzmir Odtü Mezunları Derneği’nde duygusal zeka eğitimi düzenledim. Duygusal ve sosyal zeka halen ilgi alanım içerisindedir. Psikodramayla tanıştıktan sonra duygusal zekanın geliştirilmesine ilgim daha da arttı.
2016 Yılında Psikiyatrist/Psikodramatist Aslıhan Eslek ile Manisa’da üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin kaygısını azaltmaya yönelik psikodrama grupları yapmaya başladık. Tek başıma yönettiğim ilk grup da 2017 yılında Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle yaptığım ‘sınav kaygısı azaltma’ grubu oldu. 2019 Sonbaharında psikodrama eğitimimin 2. aşamasını ‘Değişimin Eşiği: Psikodramada Direnci Aşmanın Yolları’ başlıklı tezimle tamamladım ve ‘Psikodrama Grup Yöneticisi’ olmaya hak kazandım. Halen eğitim aldığım kurumdan süpervizyon almaya devam ediyorum. Bir başka deyişle kendimi ve çalışma tarzımı tanımaya ve geliştirmeye devam ediyorum.
Kişisel olarak ilgimi çeken konulardan birisi de yeme davranışı, beden algısı ve özbakım olduğu için ilk defa 2017 yılında bu konuda bir psikodrama çalışması başlattım. Kilo alma-verme döngüsünde sıkışmış, bedeniyle barışamayan, kısıtlayıcı diyetler sonrası yeme atakları yaşayan kişilerle çalıştığım bu gruplar farkındalıkla yeme davranışını ve özbakımı geliştirmeye odaklanmaktadır. 2017’de yüzyüze başladığım Karnım Da Doysun Ruhum Da gruplarına Eğitmen/Psikodramatist Özden Fidan’la birlikte online ortamda devam ediyoruz. Ayrıca Evelyn Tribole ve Elyse Resch tarafından yazılmış olan Sezgisel Yeme Uygulama Kitabı ‘nı 2021 yılında sevgili meslektaşım Klinik Psikolog Egenur Bakıner Yücebilgiç ile birlikte Türkçe’ye çevirme şansım oldu.
Akademik eğitimime ise Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yaşlı Sağlığı Doktora Programı’nda devam ediyorum. 2021 Yılında doktora yeterlik sınavını başarıyla vererek tez aşamasına geldim. Doç Dr. Sevnaz Şahin danışmanlığındaki tezim için şimdiye kadar kazandığım becerileri kullanarak özgün bir çalışma yapmayı amaçlıyorum.
Halen çevrimiçi (online) olarak bireysel ve çift görüşmeleri ile psikodrama grup terapileri yapmaya devam ediyorum.